duminică, 13 februarie 2022

The winner tastes all 🍷


Cel mai mare producator in agricultura certificata ecologic a implinit 11 ani de la inceperea investitiilor de la Adamclisi: 130 ha vie si o crama.

Fiind singurii producatori bio cu expunere neta la export, mai mult din jumatate de productie este exportata in Germania.

Vinurile nu pleaca la vanzare decat dupa ce sunt analizate la cele mai bune laboratoare care depisteaza pesticidele din lume. Witowski (Germania)si Hamilton(Anglia). Asta explica clar de ce nu mai reuseste nimeni din Romania sa listeze niciun produs bio.

De asemenea, VIFRANA se numără printre primele companii din România premiate la competițiile internaționale pentru vin organic.

Sunt certificati pentru al doilea an consecutiv IFS - high level și catalogarea produselor ca fiind produse "premium".

Vifrana are certificarea ecologica, fiind asigurata de AustriaBiogarantie pentru al 11-lea an consecutiv.

Crama Vifrana funcționeză pe o tehnologie de top a grupului Della Tofola, unică în România ce implică vinificație gravitațională, zona de producție semiîngropată și zona de învechire îngropată în pânze diafragmate pentru nestresarea mustului și menținerea temperaturilor constante în mod natural, dar și un sistem centralizat automat de evacuare a noxelor în timpul vinificării.

Motive să alegi Vifrana.

1. Au o diversitate la nivel de sortimente și branduri.

2. Oferă transparență când vine vorba de modul de producere al vinurilor.

3. Accesibilitatea ideală. Vinurile se găsesc pe platforma online, dar și în cadrul unor retaileri mari.

4. Se pot lăuda cu prețuri mai mici în comparație cu concurența.

5. Livrare Gratuită la orice comandă.

6. Fiecare vin prezintă o descriere detaliată.

7. Este cel mai mare jucător în sectorul producției de vin integral certificată ecologic din Romania după suprafața cultivată: 130 Ha terenuri proprii cu plantații cu viță de vie organică.

vifrana.com

marți, 1 februarie 2022

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe site în data de 12.10.2021 Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă.

Participanții la activitatea sportivă cum sunt: sportivii, antrenorii, medicii, asistenții medicali, maseurii, kinetoterapeuții, cercetătorii, arbitrii pot încheia contracte de activitate sportivă.

Conform prevederilor legale , activitatea desfășurată în baza contractului de activitate sportivă este activitate independentă, indiferent de modul de organizare și desfășurare a acesteia, fără obligativitatea îndeplinirii criteriilor prevăzute lege, iar veniturile realizate în baza contractului de activitate sportivă sunt venituri din activități independente.

Contractul de activitate sportivă și autorizația de sportiv de performanță/autorizația de participant la activitatea sportivă reprezintă documentele care atestă încadrarea veniturilor sportivului/participantului la activitatea sportivă în categoria veniturilor din activități independente.

Contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din activități independente în baza contractelor de activitate sportivă datorează impozite, taxe, contribuții și alte sume la bugetul general consolidat.


Descarcă Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă pentru a afla despre:

1. VENITURI DIN ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE REALIZATE ÎN BAZA CONTRACTELOR DE ACTIVITATE SPORTIVĂ

1.1 Precizări privind persoanele fizice minore care încheie contracte de activitate sportivă

1.2 Precizări privind cetățenii străini care obțin venituri în baza contractelor de activitate sportivă pe teritoriul României

2. STABILIREA IMPOZITULUI PENTRU VENITURILE DIN ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE REALIZATE ÎN BAZA CONTRACTELOR DE ACTIVITATE SPORTIVĂ

2.1. Registrul de evidență fiscală

2.2. Opțiunea de a dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozit

3. CONTRIBUȚII SOCIALE OBLIGATORII

3.1. Contribuția de asigurări sociale

3.1.1. Cota de contribuții de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat

3.1.2. Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă

3.1.3 Stabilirea și declararea contribuției de asigurări sociale în cazul persoanelor care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă

3.1.4 Plata contribuției de asigurări sociale

3.2. Contribuția de asigurări sociale de sănătate

3.2.1 Cota de contribuție de asigurări sociale de sănătate

3.2.2 Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă

3.2.3. Stabilirea și declararea contribuției de asigurări sociale de sănătate în cazul persoanelor care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă

3.2.4 Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

4. ALTE OBLIGAȚII DECLARATIVE

5. SANCȚIUNI

6. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

7. LEGISLAȚIA FISCALĂ ȘI MATERIALE INFORMATIVE